Otros perfiles
Diversifica la teva cartera amb ETF
Els ETF (fons cotitzats) són un producte d'inversió híbrid entre els fons i les accions: ofereixen la diversificació d'un fons amb la flexibilitat d'operar com en accions amb una simple operació de Borsa.
Repliquen el comportament d'un índex o cistell de referència
Ofereixen diversificació
Donen accés a un ampli nombre de mercats
Accions, índexs, primeres matèries... tot un món d'inversió al teu abast
Els ETF repliquen el comportament d'un índex o cistell de referència: índexs com l'IBEX 35, DJ EuroStoxx, Nasdaq 100, primeres matèries, Renda fixa, Renda variable (Nacional, USA, Europa, països emergents...). Per tant, posen en mans dels inversors la possibilitat d'accedir a més mercats i productes d'una forma senzilla.
Es negocien i liquiden exactament igual que les accions, per la qual cosa en qualsevol moment en coneixerem el preu. Les comissions de compra i venda són les mateixes que les de l'operativa en accions.
Fiscalitat: Els ETF tributen en IRPF igual que qualsevol altre valor de renda variable, en el moment que es venen per les plusvàlues obtingudes. En aquest sentit, i a diferència dels fons d'inversió convencionals, no gaudeixen de l'avantatge fiscal per traspassos que permet diferir la tributació fins al seu reemborsament.
Descobreix OCEAN Broker i accedeix a un ampli catàleg d'ETF dels principals emissors
T'expliquem més sobre els ETF
D'acord amb la Normativa MIFID, els ETF es poden classificar en complexos i no complexos en funció del mètode de la inversió, de l'estructura del producte i també dels seus objectius d'inversió. Perquè un ETF sigui comercialitzable a un client detallista a CaixaBank ha d'estar regulat sota la normativa Undertakings for the Collective Investment of Transferable Securities (UCITS), directiva per la qual, si es compleixen una sèrie de condicions, un fons domiciliat en un estat membre pot ser distribuït a tots els països de la UE.
El valor de les inversions està subjecte a fluctuacions de mercat, per la qual cosa, es poden produir pèrdues. Les rendibilitats passades no són cap garantia de resultats futurs.
Riscos dels EFT
Risc de mercat
El valor dels actius en què s'inverteix i els rendiments que s'obtenen varien, i no existeix garantia del capital inicial invertit.
Risc de liquiditat
Una liquiditat baixa en un ETF pot generar un cost d'operació més alt o una dificultat en la compra o venda d'aquest fons cotitzat.
Risc de divisa
Els preus dels ETF internacionals es fixen en la moneda local, per la qual cosa les fluctuacions en el tipus de canvi de les divises tindran un impacte en el valor de la inversió.
Vols saber més sobre els ETF?
Són institucions d'inversió col·lectiva la política d'inversió de les quals consisteix a reproduir un índex o un cistell de referència. Les participacions d'aquests fons es negocien en les borses de valors igual que si es tractés d'accions. La denominació ETF correspon al terme en anglès exchange traded funds.
Poden invertir en fons cotitzats tota mena d'inversors, tant institucionals com detallistes. Els ETF solen tenir imports mínims d'inversió reduïts, per la qual cosa és possible accedir-hi amb petites quantitats de diners. Perquè un ETF sigui comercialitzable a un client detallista a CaixaBank ha d'estar regulat per la normativa UCITS.
Els ETF repliquen la composició i el comportament de l'índex que prenguin de referència (índex de renda fixa, de renda variable, de primeres matèries o de divises). Per exemple: un fons índex sobre l'IBEX 35® tindrà com a política d'inversió obtenir una rendibilitat el més semblant possible a la d'aquest índex. La gestió dels ETF és a càrrec d'una societat gestora, que s'assegura que les aportacions s'assignin de conformitat amb la política inversora del fons, tal com es descriu al fullet. Encara que la gestió és passiva, la gestora és responsable de replicar amb fidelitat l'índex de referència adquirint actius (accions, bons, derivats, etc.) en les proporcions exactes.
Invertir en ETF implica assumir dos tipus de despeses: per una part, les comissions de gestió i dipòsit de l'EFT; i per una altra, les que ha de suportar directament l'inversor a favor de l'intermediari en què estiguin dipositades les participacions (compravenda, administració i dipòsit, cobrament de dividends, traspàs...). Les comissions de gestió i dipòsit solen ser inferiors a les suportades pels partícips dels fons d'inversió tradicionals.
Encara no ets client
CaixaBank?
Fes-te'n client en només 6 passos i redescobreix l'experiència d'invertir.